Huiswerk groep 3/4

Huiswerk groep 3

Huiswerk?
Huiswerk is in groep 3 nog niet echt aan de orde. Toch is thuis het promoten van lezen erg belangrijk.
Zinvol en leuk is: thuis voorlezen, samen met uw kind lezen en laten zien hoe fijn u lezen zelf vindt.
Ga samen naar de bibliotheek! Zoek leuke, niet te gemakkelijke boeken.
Hoe meer een kind leest, hoe beter het gaat en hoe meer het zelf wil en kan lezen!

Veel plezier!

Huiswerk groep 4

Tafels leren..

In groep 4 leren de kinderen de tafels. Eerst betekent dit ‘herhaald optellen’ en ‘groepjes benoemen’.
2+2+2 = 6  dit is 3 x 2   ( geen 2 x 3 ) Inzicht in het benoemen van de groepjes is de eerste stap.

Daarna is het de bedoeling dat de tafels van 10, 2, 5, 3, en 4 worden geautomatiseerd.
Dit betekent snel opzeggen en ook door elkaar  ( 5x 2= 10 / 9 x 2= 18)
De kinderen krijgen een tafeldiploma. Wanneer uw kind de tafel kent mag deze worden opgezegd bij de juf en kan  het kind een sticker plakken.
Samen een memory maken of via de computer zijn er zeer veel mogelijkheden om te oefenen. Heel veel succes!!

“t is een makkie, leer ze uit je dakkie, de tafels 1 tot 10, je zult het zo wel zien!” Ouderwets de tafels van 1 t/m 10 instampen? Dat kan! Gebruik dit liedje.

“Wie de tafels kent, is een tafelven of een tafeldame met tafeltjestalent”
Tafelrap voor de tafels van 3 en 5.

Spellingwoorden groep 4

Blok 1