Huiswerk groep 5/6

Huiswerk groep 5

Spellingwoorden Groep 5

Beste leerlingen van groep 5,
Bijna elke maand hebben wij wel een signaal- en controle dictee. Om de woordjes goed te oefenen krijg je ze mee naar huis. Om jullie te helpen staan ze ook op de website!

Blok 1
Blok 2
Blok 3
Blok 4
Blok 5
Blok 6
Blok 7
Blok 8
Blok 9
Blok 10

Verder kun je de woorden van groep 5 ook op je computer of tablet oefenen op deze website

Huiswerk tips

Huiswerk:
Regelmatig wordt er gevraagd naar huiswerk. Mocht het nodig zijn dat uw kind huiswerk krijgt, wordt dit (mondeling) met u overlegd. Toch zijn er altijd dingen waar u thuis aandacht aan kunt besteden. Hieronder een aantal tips:

Rekenen:
– De tafels vlot en door elkaar opzeggen. Hier eentafelblad als hulp.
– Klokkijken zowel digitaal als analoog (Hoelaat begint Spangas? 7 uur, oh dat is 19.00 uur
Hoelaat is de voetbal af? 19.30 uur, dit is half 8 etc.)

Spelling:
Via bloon.nl kunnen ze altijd thuis achter de computer oefenen. Mocht de voorkeur liggen om het op te schrijven, is hier een dobbelsteen die ingezet kan worden. De woordjes zijn ook op papier mee naar huis gegeven en staan hieronder op de site ook!

Lezen:
Boeken of tijdschriften, alles is welkom. Het is belangrijk dat kinderen regelmatig lezen (leeskilometers maken) om de snelheid te vergroten, maar ook de woordenschat en het leesbegrip.
Erg leuk, een bingo. Hij is helaas in het Engels, maar kan zeker als inspiratie dienen. Elke dag iets afstrepen en iets leuks om het te vieren als het gelukt is!