Huiswerk groep 7

Betreft: Huiswerk groep 7
Datum: 20 januari 2017

Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van groep 7,
Graag willen wij volgende week starten met huiswerk voor alle kinderen in groep 7. We hebben geprobeerd om dit op te starten via ‘Snappet’, dit is echter praktisch voor ons niet haalbaar. We hebben daarom gekozen om het programma ‘Ambrasoft’ in te zetten. Dit is een oefensoftware waarmee alle kinderen thuis op de computer/tablet huiswerk kunnen maken. Als leerkracht bepalen wij elke week welke lesstof ze thuis extra kunnen oefenen. De ene week kan dit werkwoordspelling zijn en de andere week oefenen met breuken. Het programma is ingesteld op een uur, het is dus de bedoeling dat ze per week een uur huiswerk maken.

Het doel is om de stof extra te oefenen, maar ook om te leren wat huiswerk maken is en dat dit ingepland moet worden in het speel/werk/thuis rooster. Willen jullie dit thuis bespreekbaar maken? Alle kinderen krijgen maandag een A4’tje mee waarop de codes staan zodat zij thuis kunnen inloggen. Elke maandag geven wij het huiswerk door en dit moeten ze dan de volgende week maandag ‘af’ hebben.

Mocht het thuis niet lukken om in te loggen of zijn er andere digitale problemen, geef dit dan bij ons aan. Dan gaan wij kijken of we dit op kunnen lossen. Als er overige vragen zijn, laat dit gerust weten!

Met vriendelijke groet,
Ellen en Marije