Nieuws groep 1/2

7182640979_85e2c0bbfa_z

Nieuws groep 1/2

Nieuwsbrief maart 2018 – groep 1-2

 

Hallo ouders en kinderen van de papegaaiengroep.

Een vroege nieuwsbrief voor februari, dat komt omdat de nationale voorleesdagen gisteren gestart zijn en wij daar aandacht aan willen besteden. Tot 3 februari komen er leerlingen uit groep 7 en 8 en ook leerkrachten van de bovenbouw  voorlezen in de groepen 1-2 en 3-4. Het is bewezen dat voorlezen door vaders meer effect heeft, dus die willen we graag aansporen om te komen voorlezen. Verder vinden de kinderen het leuk als ook moeders of grootouders komen.  Laat ons weten of er een tijd is die u kunt, wij stellen het zeer op prijs en dat kan tot aan de voorjaarsvakantie, dus tot 9 februari. In de klas hebben we het besproken met de kinderen om u te vragen, daar is al reactie op. Niet alle kinderen denken er thuis nog aan, vandaar via dit bericht om meer (groot-)ouders de kans te geven te komen voorlezen.

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld stond, gaat Peer Kruip na de voorjaarsvakantie starten, van harte welkom Peer.

Enkele data op een rij:

 • 31 januari zijn de kinderen vrij ivm de studiedag over de kanjertraining
 • 9 februari wordt er carnaval gevierd op school en mogen de kinderen verkleed op school komen.
 • De week daarna, 12 tot 16 februari, is het voorjaarsvakantie.
 • Dinsdag 20 februari is er luizencontrole
 • In de week van 26 februari zijn er praatkwartiertjes voor de ouders van de kinderen van groep 2. Als ouder van een groep 1 kind kunt u of kunnen wij aangeven of een gesprek wenselijk is. Eind van die week   gaan de rapporten mee, de kleuters krijgen dat nu niet, maar wel voor de zomervakantie met de ik-doelen erin.
 • We werken nu met het thema ‘Vorm, kleur en carnaval’. Na de vakantie gaat het over de ‘Olympische Winterspelen’ en eind februari starten we met het thema ‘Bouwen’.

Hebt u vragen of opmerkingen, laat het ons weten, met vriendelijke groet,

Nanny, Sjoerd en Ans.

 

 

Letter van de week 

Binnenkort gaan we in de klas starten met ‘De letter van de week’. We bereiden zo de kinderen van groep 2 voor op het echte leren lezen in groep 3. Elke twee weken leren ze een nieuwe letter. Er komen verschillende activiteiten aan bod, waarbij de letter spelenderwijs aangeboden wordt. We maken gebruik van buiten-, kook-, motorische en knutselactiviteiten.

De letter zal op woensdag worden aangeboden en met de kinderen zullen we gaan kijken welke woorden er allemaal met die letter beginnen. De kinderen mogen van thuis spullen meenemen, die met de letter van de week beginnen. We stellen deze spullen tentoon, zodat de kinderen er nog eens naar kunnen kijken.

We zouden het fijn vinden als u thuis ook aandacht schenkt aan de Letter van de week.

 

Spelletjes kunnen zijn:

v Noem om de beurt een woord met de letter …

v Wie heeft er als eerste tien keer de letter … in de krant omcirkeld?

v In de auto: Wie ziet er als eerste de letter … op een nummerbord?

Let erop hoe u de klanken uitspreekt, niet met de harde, maar met de zachtere klank. Dus ‘ah’, ‘buh’, ‘duh’. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd langskomen.

Met vriendelijke groet,

 

Ans en Nanny

 

 

Aanvulling eerste nieuwsbrief papegaaiengroep:

Na onze eerste nieuwsbrief van dit schooljaar willen we toch nog wat extra zaken met u delen.

 • Afgelopen donderdag hebben we afscheid genomen van Figo Rietberg uit groep 1. Hij is deze week begonnen op de Frans ten Boschschool. We wensen hem daar een fijne tijd.
 • Maandag konden we het eerste meisje in onze groep verwelkomen: Sofie Momberg. Ze begint in groep 2. Sofie is kort geleden vanuit de Noordoostpolder verhuisd naar Lichtenvoorde. We heten haar en haar ouders van harte welkom op het Hof en wensen haar een fijne tijd in onze klas.
 • Waarschijnlijk heeft u van uw kind al begrepen dat de kinderen van groep 3 af en toe meespelen in de klas of tijdens het buitenspel. De reden hiervoor is dat er door onze kleine groep ruimte is om de kinderen van groep 3 nog wat vrij spel te bieden. De eerste periode na de overgang naar groep 3 is minder groot. Daarnaast kan juf Mirel op die momenten wat extra aandacht/instructie bieden aan de groep 4 kinderen.
 • Op 6 september is ons groepsuitje naar koffieboerderij Groot Nibbelink. We hebben nog geen aanmelding gekregen voor het vervoer. Wilt u nog even in uw agenda kijken of u hiervoor nog wat tijd kunt vrijmaken? Voor de ouders die deze speeltuin nog niet kennen volgen hier de adresgegevens: Nibbelinklaan 12                                                         7065 AH Sinderen                                                         Tel. 0315-241589
 • In week 39 gaan Ans en Nanny een keer ruilen van werkdag. Nanny begint dan de week op maandag 25 september en Ans is er op vrijdag 29 september.

Hartelijke groet,

Ans en Nanny

 

Nieuwsbrief augustus:

Nieuwsbrief papegaaiengroep augustus/september 2017

Hallo ouders,

Het nieuwe schooljaar is gestart! Wij zijn van plan er een gezellig, fijn jaar van te maken en hebben er veel zin in. We proberen u ook dit jaar weer maandelijks op de hoogte te houden van de zaken die er in de papegaaiengroep spelen.

We zijn dit jaar gestart met 2 nieuwe kinderen. Zij zijn beiden in de zomervakantie 4 jaar geworden. Hamzeh Qabrawi komt gezellig bij zijn oudere broer Husam in de klas en Hamza Hassan Ahmed kent de school ook al een beetje omdat zijn grote zus Fartuun in groep 7 zit.

De eerste weken van dit nieuwe jaar zullen we op allerlei manieren werken aan groepsvorming. Elkaar en elkaars namen leren kennen, kennismakingsspelletjes spelen en ook de klassenregels en de school brede zogenaamde Kapstokregels krijgen even wat extra aandacht. Het eerste thema van onze sociaal-emotionele methode Leefstijl biedt ons hiervoor veel leuke lessen. De weken erna staan in het teken van zonnebloemen en kriebelbeesten. We proberen nog een excursie naar de imker en zijn bijen te regelen in het Wentholtpark. Eind september starten wij in onze kleutergroep een week vóór de start van de Kinderboekenweek 2017 met het thema daarvan: Gruwelijk eng griezelen!

Enkele data die in deze periode belangrijk zijn om te onthouden:

22 augustus: luizencontrole door de luizenwerkgroep

6 september: groepsuitje naar Koffieboerderij Groot Nibbelink

11 en 12 september: vrij i.v.m. de kermis

20 september van 18.00 uur tot 19.00 uur: infoavond in de groepen. Bij deze nodigen we u uit om samen met uw kind te komen om naar zijn verhaal te luisteren over wat er in de klas zoal gebeurt op een schooldag. Ter voorbereiding hierop sturen we ter informatie de groepsinformatiebrief van onze klas mee in een bijlage.

Voor het uitje op 6 september doen we een beroep op u voor het vervoer er naartoe en weer terug. We vertrekken om 8.40 uur en gaan om 13.45 weer terug naar school. Geeft u het aan een van ons beiden door wanneer u tijd en zin heeft om ons te brengen en te halen?

De kinderen van groep 2 krijgen bijna wekelijks een letter aangeboden. Ook sommige kinderen van groep 1 vinden dit al interessant. In de bijlage vindt u daarover wat informatie.

We wensen u en uw kind een fijn schooljaar toe!

 

hartelijke groet,

Ans en Nanny